Aarhus Letbane første kørselsdag 21/12 2017

User: Lasse Duusgaard.
Language: Danish.
Date: December 21st, 2017.
City: Aarhus (Denmark).

The video shows

Aarhus Letbane
Low-floor articulated tram 1108-1208, manufacturer Stadlerrail Werk Pankow, type Variobahn, on regional line L2, in the direction towards Universitethospitalet.

Description

Torsdag den 21. december kl 11.00 kørte det første letbanetog i Aarhus med passagerer. Det kørte fra Aarhus H og til endestationen Universitetshospitalet.

Der var stor interesse for at køre med letbanen denne dag, da det var gratis at køre med. Jeg var med på den første ordinære tur kl 11 mod Universitetshospitalet og dette togsæt var propfyldt med glade passagerer. Snakken i toget gik meget på at letbanen var forsinket i knap 3 måneder, men at det var dejligt at den nu var kommet i drift. Flere passagerer var dog skuffet over at det ikke var Jørgen Leth, der annoncerede stationerne i toget.

Letbanen er filmet på Aarhus H - hvor det første tog ankommer kørt før kl 11. Dernæst på Dokk1, hvor to togsæt krydser. Så ses letbanen dreje fra kystvejen op på nørreport, hvor letbanetogsættet i lighed med biler skal blinke når det drejer. Til sidst ses ankomsten til Universitetshospitalet (ved Skejby Sygehus).

Add a comment

Add a comment if you have any questions, corrections or additions to this page.

Your name
Optionally your mail address
Your comment

See also

Links about trams in Aarhus
Tram tickets from Aarhus
Tram photos from Aarhus
Tram lines in Aarhus
Tram companies in Aarhus
Videos about trams in Aarhus

Last updated: Marz 7th, 2018.

© 2004-2019: Henrik Boye
Flag of Denmark
Flag of Germany
Developed by: Silas Boye Nissen
TRAM TRAVELS