Aarhus Letbane første kørselsdag 21/12 2017

User: Lasse Duusgaard.
Language: Danish.
Date: December 21, 2017.
City: Aarhus (Denmark).

The video shows

Aarhus Letbane
Low-floor articulated tram 1108-1208, manufacturer Stadlerrail Werk Pankow, type Variobahn, on light rail line L2 (Odder line), in the direction towards Universitethospitalet.

Description

Torsdag den 21. december kl 11.00 kørte det første letbanetog i Aarhus med passagerer. Det kørte fra Aarhus H og til endestationen Universitetshospitalet.

Der var stor interesse for at køre med letbanen denne dag, da det var gratis at køre med. Jeg var med på den første ordinære tur kl 11 mod Universitetshospitalet og dette togsæt var propfyldt med glade passagerer. Snakken i toget gik meget på at letbanen var forsinket i knap 3 måneder, men at det var dejligt at den nu var kommet i drift. Flere passagerer var dog skuffet over at det ikke var Jørgen Leth, der annoncerede stationerne i toget.

Letbanen er filmet på Aarhus H - hvor det første tog ankommer kørt før kl 11. Dernæst på Dokk1, hvor to togsæt krydser. Så ses letbanen dreje fra kystvejen op på nørreport, hvor letbanetogsættet i lighed med biler skal blinke når det drejer. Til sidst ses ankomsten til Universitetshospitalet (ved Skejby Sygehus).

The location of the video


Add a comment

Your name

See also

Line: Aarhus light rail line L2 (Odder line)
Links about trams in Aarhus
Museum: Modelparken Danmark
Company: Århus Sporveje (ÅS)
Videos about trams in Aarhus

Last updated: December 17, 2020.

© 2004-2021: Henrik Boye

Flag of Denmark

Flag of Germany

Follow Tram Travels on Facebook

TRAM TRAVELS
Tram Travels logo